Le Cordon Bleu у Парижі
Тут розташований найстаріший навчальний заклад, який став першим у мережі. Кілька років тому воно переїхало до нового кампусу, де створено всі умови для успішного навчання. Кожному студенту належить окреме місце для готування із запасом продуктів, плитою та побутовою технікою.
Цікаво побудований навчальний процес: при вас маестро готує страву та розповідає технологію. Ви запам’ятовуєте чи записуєте, а потім починаєте готувати самі. Викладач відповідає на виникаючі питання, виправляє, вказує на помилки.
Розташований сучасний та упорядкований кампус на Quai André Citroën, це набережна Сени, неподалік мосту Гренель.
Ле Кордон Блю: факультети
- Кулінарії
- Кондитерського мистецтва
- Гастрономії
- Хлібобулочні вироби
- Готельний менеджмент
- Енології
- «Шеф кухар».
Програми навчання розрізняються за тривалістю навчання та рівнем диплома:
- знаменитий Grand Diplôme. Включає Diplôme de Pâtisserie та Diplôme de Cuisine®. Має 3 ступені: від базової до вищої. Вивчається кулінарія та кондитерська справа. Мінімальний термін навчання – 3 місяці;
- Hospitality Management & Gastronomy націлений на індустрію гостинності, ведення власного ресторанного чи готельного бізнесу. Розрахований термін від 10 місяців;
- диплом з енології має на увазі не тільки здобуття знань про виробництво вина, а й дає основи менеджменту в даній сфері. Сертифікат доступний за 10 місяців;
- трирівневий Diplome de Cuisine присвячений високому мистецтву кулінарії. За часом займає 3 – 9 місяців;
- Boulangerie Diploma – виробництво хлібобулочних виробів. Підходить для одержання ліцензії пекаря (булочника) у Франції;
- Diplome de Patisserie призначено для присвоєння кваліфікації кондитерам. Тривалість навчання 9 місяців;
- Bachelor of Business у Culinary Arts – це поєднання кулінарних практик з менеджментом. Триває 3 роки;
- Bachelor of Business в Міжнародній Hospitality Management 3 роки.
Ступінь бакалавра присуджується разом із іспанським Universidad Francisco de Vitoria.
Є сертифікаційні програми підвищення та розширення кваліфікації: Шеф, Кухні світу і т.д.
Викладання ведеться французькою, але на заняттях йде синхронний переклад англійською мовою.
Вимоги для вступу
Знання французької дуже бажано, але не обов’язково. Потрібна IELTS 5.5 та свідоцтво про повну середню освіту. Вступних іспитів немає, середній бал підходить будь-який (у межах розумного).
При вступі до бакалавра кулінарної школи Ле Кордон Блю перевага надається абітурієнтам із середньою профільною освітою або мають досвід роботи в даному напрямку.
Термін подання документів:
Назва свідоцтва про навчання | Вартість (без урахування реєстраційного збору) |
---|
Grand Diplôme® | 49 200€ |
Cuisine Diploma | 28 850€ |
Pastry Diploma | 22 800€ |
Boulangerie Diploma | 13 000€ |
Wine Management | 19 800€ |
У ціну входить уніформа, набір ножів, тестові обіди та дегустація вин.
Для Wine Management та бакалаврату реєстраційний збір береться разово, у розмірі 200 євро. Вартість бакалаврату разом із вступним внеском 13500€ за 1-й курс, 1300€ за 2-й, 3-й рік навчання.
Всю докладну інформацію дізнавайтесь у наших спеціалістів. Ви можете нам зателефонувати чи приїхати в офіс. А також залишити заявку у нас на сайті, та ми з Вами зв’яжемося.