П’ять кроків для отримання освіти за кордоном

22.04.2015

5 / 5

П’ять кроків — це зовсім небагато. Це невелика дистанція, яку потрібно пройти на шляху до своєї мрії — якісної освіти за кордоном. Нижче наведено універсальний план дій, складений компанією «World Study» для кожного, хто бажає досягти своєї мети.

Отже, план у Ваших руках — дійте!

Як здобути вищу освіту за кордоном: план дій

Крок перший: поставити собі питання

Освіта за кордоном, безумовно, найкращий фундамент для майбутньої кар’єри. Але треба бути чесним із самим собою і спробувати відповісти собі на одне запитання: «Чи підходить саме мені здобуття вищої освіти за кордоном?». Не поспішайте говорити «так» чи «ні», просто поміркуйте над наступними питаннями:

  • Чи готовий я вирушити з рідного дому до незнайомих місць?
  • Чи відкритий я для подорожей?
  • Чи легко я приймаю нову культуру, побут, умови, необхідність вивчення мови?
  • Чи я зможу провести кілька років далеко від батьків і звичного кола спілкування?

Якщо на 3–5 питань зі списку була відповідь «так», значить, освіта за кордоном — для Вас!

Крок другий: вибір країни

Наступним важливим кроком є ​​вибір країни для здобуття освіти чи проходження курсів. Чи далеко ви готові поїхати від свого будинку? Наприклад, українські студенти, які навчаються в Польщі, легко відвідують рідну оселю не лише на свята, а й у деякі уїкенди. А ось тим, хто вирушив на навчання в США або Канаду, зробити це не так просто. Причиною всьому є і відстань, і вартість авіаквитків.

Вибір країни для здобуття освіти залежить від іноземної мови, яку Ви хочете опанувати, а також від бажаної спеціалізації. Найкращих інженерів «виковують» у Німеччині, найкращих IT-фахівців — у США, і так далі.

Крок третій: вибір програми навчання

За кордоном українські студенти здобувають не лише вищу освіту в коледжах та університетах. Вирушають до інших країн також на мовні курси, на підвищення кваліфікації, за другою вищою тощо. Можливо, перед тим як вступати до ВНЗ обраної країни, Вам краще пройти в ній мовні курси протягом декількох місяців?
Це дозволить краще дізнатися про особливості обраної країни і точно зрозуміти — чи хочеться Вам побувати в ролі студента саме тут.

Крок четвертий: що кажуть батьки

Скільки б Вам не було років, Ваші батьки завжди мудріші. Розмова з батьками перед вибором місця навчання є особливо важливою для юних абітурієнтів. Який бюджет вони готові надати на Ваше навчання? Чи зможуть дозволити Вам не лише навчатися, а й подорожувати, винаймати хороше житло? Також, будь-яких маму та тата турбує безпека їхніх дітей: вони, у свою чергу, хочуть бути впевнені у забезпеченні дитини медичною страховкою. Словом, усередині сім’ї потрібно вирішити чимало побутових та фінансових питань перед вступом до закордонного вишу.

Крок п’ятий: оплата навчання

Не всі українські сім’ї можуть похвалитися широкими фінансовими можливостями для відправлення своїх дітей на навчання за кордон. Але не варто впадати у відчай: у сучасному світі інтелект і здібності цінуються високо. Тому найкращі студенти завжди можуть спробувати оформити грант або отримати стипендію, що майже на 30-100% скорочує витрати на весь захід.

Гранти на навчання видають неурядові та урядові організації, Фонди та самі університети. Важливо правильно заповнити анкету та виявити крайню зацікавленість у тому, щоб саме Ви стали тим самим щасливчиком.

П'ять кроків до здобуття освіти за кордоном - изображение 2

Якщо ж фінансова проблема не стоїть так гостро, і батьки готові оплачувати освіту, все одно потрібно уточнити свій бюджет на кожен семестр. Сюди входить і оплата навчання, оренда житла, транспорт, харчування, розваги. Для цього потрібно врахувати актуальний курс валют та безліч інших питань, що дозволяють сформувати бюджет навчання за кордоном.

Куди звернутися, якщо ще залишилися питання щодо навчання за кордоном?

Не соромтеся просити допомоги у фахівців: компанія World Study має величезний досвід в організації навчального процесу за кордоном. Мовні курси та вища освіта, друга вища та підвищення кваліфікації в багатьох країнах світу під силу працівникам компанії. Телефонуйте, пишіть, приходьте!

Схожі записи

Типи навчальних закладів Канади

Університети (Universities): надають вищу освіту і присуджують ступені бакалавра, магістра та доктора філософії. Вони спеціалізуються в різних…

Яку школу обрати в США – приватну чи державну?

Якщо вас цікавить не просто отримання американського шкільного атестата, а якісна середня освіта та подальші перспективи, то…

Навіщо друга вища освіта українцям?

Поїхати до Чехії, щоб здобути другу вищу освіту, українцям варто з багатьох причин: це можливість зміни професії/напряму…

Хто такий спеціаліст з інформаційної безпеки

Сьогодні будь-яка компанія – це потенційна жертва кібератак. Викрадена інформація може стати зброєю в руках третіх осіб…
Чому з нами вчитися дешевше?

World Study щорічно отримує партнерські знижки і стипендії від навчальних закладів Європи та Канади для своїх клієнтів.
З нами ціни до 30% нижче ніж безпосередньо.

Послуги World Study

Безкоштовна консультація

безкоштовна консультація, надання навчальних закладів і країн

Підбір програми

індивідуальний підбір програми, підготовка до вступу

Подача документів

збір та підготовка документів, подача документів до навчального закладу

Отримання візи

отримання запрошення, підготовка і подача документів на візу

Пошук житла

пошук і підбір місця проживання, зустріч студента в країні навчання

Підтримка студента

підтримка під час навчання, допомога в адаптації та будь-яких питаннях

World Study сьогодні це

Наша філософія: «Мінімум турбот, максимум вільного часу для Вас!». Майбутньому студенту завжди є куди витратити час: на збір речей, підготовку до переїзду і нових знайомств. У цей час співробітники World Study працюють над підготовкою всіх необхідних документів для вступу.

World Study - офіційний представник багатьох навчальних закладів США, Канади та Європи в Україні! Але не обмежуємо Вас списком цих вузів - вибирайте будь-який коледж, університет, академію, мовну школу. Вам буде надана допомога під час вступу.

15

років на ринку

24

країни

815

університетів

9580

студентів

Відгуки наших клієнтів